Warning: Creating default object from empty value in /var/www/plotin.dk/dataforum.dk/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Historien bag | Guldborgsund Dyrehospital
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/plotin.dk/dataforum.dk/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/plotin.dk/dataforum.dk/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/plotin.dk/dataforum.dk/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/plotin.dk/dataforum.dk/wp-includes/post-template.php on line 284

Historien bag

Guldborgsund Dyrehospital.

Dyrlægevirksomhedens historie går mere end 100 år tilbage.
Den første dyrlæge i denne praksis som vi kender til, var Dyrlæge Stub som overtog praksis i 1915. Han afløstes i 1931 af dyrlæge Larsen som efterfulgtes i 1958 af Dyrlæge Knud Jensen.
Dyrlæge praksis blev dengang udført ved at dyrlægen kørte ud og tilså dyr på de lokale gårde.Dyrlaege jumpe

Dyrlæge Larsen var således den første som brugte automobil når landbesøget skulle udføres, før det var dyrlægens transportmiddel en jumpe med hest. På den tid havde dyrlæge en karl med når han rykkede ud. Dyrlæge Larsens karl har siden fortalt; at når det var snestorm så blev han kommanderet ud af bilen. Nu skulle han gå foran bilen med en lang kæp for at undersøge hvor det var til at køre. Således at dyrlæge kunne komme frem.

I 1980 blev Dyrlæge Steve Taarnhøj ansat som nybagt dyrlæge hos dyrlæge Knud Jensen, Nørre Alslev.
Arbejdet bestod for største delens vedkommende i at tilse og behandle køer og heste på gårdene. Dyrlæge Knud Jensen var en superdygtig fødsels hjælper når det galt ko og hoppefødsler. Han havde en suveræn teknik. Hertil kom at han var et stor og meget stærk mand. – Lidt af en udfordring for nybagte Steve Taarnhøj som netop havde forladt studierne med tilhørende spaghetti arme.

Klinik i viktualierumOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En enkelt hund eller kat blev det dog også til en gang imellem.
Efter det første års tid fik dyrlæge Taarnhøj overbevist chefen om at de skulle behandle hunde og katte bedre hvis de havde et klinikbord hjemme, således at mindre operationer kunne foretages under bedre forhold.

Chef dyrlægen Knud Jensen boede i en villa på Skovvej i Nørre Alslev.
Til formålet blev chef fruens viktualierum inddraget. Syltetøj og kogegrej på hylderne til den ene side og dyrlægeinstrumenter i den anden side.
I det sidste studieår havde Steve Taarnhøj ernæret sig som instruktor på kirurgisk klinik på Landbohøjskolen. Så selv om forholdene i viktualie rummet var en smule trange så forløb selv ret komplicerede operationer ret godt – i de fleste tilfælde.
Allerede efter 2 år efter sin  ansættelse blev chefen  Dyrlæge Knud Jensen dræbt ved en trafikulykke på sin vej ud til en syg ko.
Næste morgen blev Steve Taarnhøj af enken stillet overfor det valg: Enten må du rejse eller også købe forretningen og vilagen.
Hele herlighede skulle koste en rund million. Hvilket var et astronomisk beløb i 1982 for en ung mand på 25 år som ikke havde den mindste erfaring i at drive en virksomhed med tilhørende regnskab mm.

Med Steve Taarnhøj ved roret blev hunde og katte behandlinger opprioriteret, og allerede 2 år senere blev Nørre Alslev Dyrehospital opført.Norre-Alslev-Dyrehospital1
Instrumenter og inventar til det nye dyrehospital blev købt brugt på sygehuse rundt omkring på Sjælland.

Takket være et veludviklet Ole opfinder gen blev de gamle sygehus instrumenter sat i stand og fungerede fint til behandling af hunde, katte og heste.
Et brugt røntgen apparat blev det også til. Dyrlæge Taarnhøj ombyggede apparatet således at det også kunne fotografere hesteben.  På det tidspunkt kunne der kun foretages røntgen optagelser af hesteben 4 steder i landet. Men nu altså også i Nørre Alslev.

Udvidelsen  fra viktualierummets 8 m2 til det nye hospital på 144m2 var store sager i 1982.
I de følgende år udviklede Nørre Alslev Dyrehospital sig med en stor kundeskare af hunde og katte ejere.

Pladsen til de mange behandlinger blev efterhånden for trang. I 2004 påbegyndtes opførelsen af Guldborgsund Dyrehospital i Nykøbing F.
Steve Taarnhøj stod for tegninger og indretning og hovedparten af arbejdet blev varetaget af én superdygtig håndværker Boal From.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

byg3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Byggeriet tog et år og den 1.Maj 2005 kunne Guldborgsund Dyrehospital med 500 m2 slå dørerne op.
Det nye dyrehospital var spækket med den allernyeste teknologi: Indlagt varme i alle operationsborde, Iltudtag i alle behandlings rum, ultralyds scanner ( logic 9 ) som ikke findes mere avanceret nogen andre steder i landet, og endelig CT scanner med 16 roterende kameraer.

Guldborgsund Dyrehospital har siden åbningen haft en stormende fremgang :
Kunde nummer 1 – 5000 oprettet i perioden 1980 – 2002

kundenummerKattehjem

 

 

 

 

 
Virksomheden modtog Gazelle vækst pris i 2008 ( Vækstpris- Dagbladet Børsen )

I 2014 var tidenFullSizeRender inde til et generations skifte.
Dyrlægevirksomheden gik strygende, men med 10 unge kvinder ansat måtte Steve Taarnhøj erkende at personale ledelse ikke var hans speciale.
Den 1. juli 2014 blev ejerkredsen udvidet til Sofie Munk Hansen ( ny direktør ) Dyrlæge Jeanette Shrøder, dyrlæge Lisbet Kok og Steve Taarnhøj.
Steve Taarnhøj kunne med tilfredshed aflevere roret til 3 dygtige unge damer og selv fortsætte med det som han bedst kunne lide: lave dyrlæge arbejde.
Alle er glade og virksomheden fortsætter sin stadige fremgang som et af landets førende dyrehospitaler.

 

 

 

ex_pets_logo

Modtag invitationer, særlige tilbud og gode råd.

Der sker meget på Guldborgsund Dyrehospital. Tilmeld dig vores nyhedsmail her, og modtag bl.a. vores særlige tilbud, før alle andre.

Du er nu tilmeldt Guldborgsund Dyrehospitals nyhedsmails.